Tror du att du hatar sport? Du kanske bara inte har hittat rätt sport ännu? Det finns så många sporter idag att man med fog kan påstå att det finns något för alla.

Visst finns det sporter som inte är särskilt populära längre. Dit hör t.ex. dragkamp, diskus och brottning till häst. Men andra sporter har kommit i deras ställe. Det innebär att den som har provat några av de vanligaste sporterna, som innebandy, volleyboll och fotboll, och inte hittat något som hen gillar, fortfarande kan hitta en rolig sport. Här är några exempel, som har ganska lite gemensamt med de stora sporterna i Sverige:Lerduveskytte

Skytte

Sportskytte är en stor sport i Sverige, men får inte särskilt mycket uppmärksamhet i medierna. Faktum är att det är den största sporten i världen, som inte är en lagsport. Kanske beror det på att skyttar kan tävla mot varandra oberoende av ålder och fysiska förutsättningar. Den som är bäst är bäst, helt enkelt.

Det finns många olika varianter inom skyttessportens fyra huvudgrenar, som är pistol, gevär, viltmål och lerduveskytte. Flera av dessa ingår i det olympiska programmet, och har gjort det sedan de första moderna olympiska spelen 1896.

Ultimate

Den som lockas av lagsporter, men tycker att många av dem är alltför långt från fair play, bör kolla om det finns något ultimate-lag på orten. Denna sport utvecklades på 60- och 70-talet, och saknar domare. Spelarna själva ska döma i matchen, och av denna anledning är reglerna få.

En match spelas mellan två lag med fem eller sju utespelare, med en frisbee. Ett lag får poäng genom att fånga frisbeen i målzonen på kortsidan. Den som har frisbeen får endast rotera, med en fot kvar på samma ställe på marken. Det är inte tillåtet att tackla den som har frisbeen, eller att rycka den ur en spelares händer.