Ryska Julia Vins är 20 åringen som hyllas för sina annorlunda bilder på sin normbrytande kropp och för sin förmåga att lyfta hela 180 kilo – samtidigt som hon ser hur snygg ut som helst, vilket också gett henne sitt smeknamn: Muscle Barbie.

En av de hetaste trenderna man kan ta till när man vill skapa aktivitet på gymmet är att erbjuda tyngdlyftning, och kanske även locka dit några som är kända just inom sporten. Nu 20 åriga Julia Vins började träna styrkelyft när hon var 15 år och redan som sjuttonåring lyckades hon kamma hem en världsmästartitel i tyngdlyftning – och det är det få som klarat av. Men vägen mot superkroppen, med biceps på hela 41 centimeter, har inte varit helt fri från allmänhetens tyckande. Expressen skriver bland annat att hon i intervjuer berättat att hon flera gånger fått höra att hon borde sluta med sin träning och istället skaffa sig ett riktigt jobb. Men det vill hon inte. Idag tränar hon tre till fem timmar om dagen och visst är det många som backar upp henne.

Närmare en halv miljon följare

Tack vare sitt speciella utseende har hon idag närmare en halv miljon följare i sociala medier och henne Instagram-konto har nästan 450 000 följare. De skriver peppande kommentarer under hennes filmer och bilder som publiceras där – och den mest uppmärksammade filmen är en när hon genomför hon ett marklyft med en skivstång som är laddad med vikter vilka totalt väger 180 kilo. Dock har vägen hit inte varit speciellt rolig alla gånger. I sitt hemland Ryssland har hon stött på en hel del motstånd, men som tur är har dessa negativa personer inte lyckats stoppa henne. Det enda som fäller krokben för henne är när hon vill vara extra fin – hon har nämligen ett stort intresse för smink och mode, men få kläder passar hennes muskulösa kroppsbyggnad. Det är också därför som hon fått smeknamnet ”Muscle Barbie”, vilket hon självklart själv också använder sig av för att tjäna en slant i sin marknadsföring av sig själv.

Såhär ser det ur när Julia lyfter: