Tyngdlyftningen är fortfarande en av trenderna på gymmet, även 2017. Många fortsätter att sikta mot mål och väljer kanske att delta i SM-veckan som snart sätter igång. Ibland kan det dock bli långtråkigt att gå i samma gamla rutiner och då uppskattas avvikande aktivitet på gymmet.

Tyngdlyftning ligger som känt som ett av de centrum som finns på gymmet. Tillsammans med redskap och fria vikter är lokalerna fyllda med maskiner som ska hjälpa dig att öka i styrkan i musklerna. Som naprapaten Daniel Nejdmo berättar är tyngdlyftningen en av de stående trenderna även för 2017. Många siktar mot mål, vill bli starkare och samtidigt hålla sig pigga och friska. Positivt är att även äldre börjar ta sig in på gymmen för att underhålla hälsan.

Tyngdlyftning kommer vi även att få se i SM-veckan 2017 som äger rum i i början av februari. Veckan hålls i Söderhamn där mängder av olika sporter med deltagare tävlar om guldet. Här deltar närmare 250 olika idrotter med allt ifrån brottning, rally och rullstolsdans. SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet i samarbete med berörda specialidrottsförbund och värdstaden. Tv-sändningarna under veckan ligger i SVTs händer. Elin Porath är en av deltagarna och ska tävla i styrkelyftning och berättar här hur hon tillsammans med sina tränings-kollegor ska kamma hem en medalj.

För dig som driver ett gym

Tyngdlyftning i all ära men ibland kan det vara kul att göra något avvikande i den ordinarie träningen. Det är faktiskt mer uppskattat än man tror att skapa olika aktiviteter och event för medlemmarna på gymmet. Det är många trogna medlemmar som spenderar minst en timme varje dag i lokalerna, vecka in och vecka ut. Vissa väljer till och med gymmet framför krogen. Genom att skapa aktivitet runt om i lokalerna kan man lyckas få en bättre sammanhållning och stämning i gruppen. Ta med medlemmarna ut och sätt upp hinderbanor på en gräsplan i närheten. Eller varför inte skapa en heldag för turnering eller grupptävlingar en lördag förmiddag? Det är säkerligen mer efterfrågat än väntat och engagemanget kommer vara större än du tror.

Med tävlingar och turneringar hör självklart priser och belöningarna till. Med en guldmedalj framme vid mållinjen kommer motivationen på köpet och kampen blir ännu mer på blodigt allvar. Valmöjligheterna av priser är många, här kommer några roliga förslag:

• En goodiebag med näringsrika och nyttiga smakprov
  • En rabattcheck på träningskläder
  • Något av det bästa från Glentons.se
  • Ett gratis träningstillfälle på gymmet
  • En vattenflaska eller handduk med gymmets logga